„Octopussy” de Cristina Boncea

Octopussy-188x300octopussy_2_fullsize

cropped-10344423_10153056348643005_4571298941703182043_o

 

  • Descriere

 

 

Hyena, o adolescentă de aproape 14 ani, se întoarce acasă după o lungă perioadă de absență din mijlocul familiei. Este primită deopotrivă cu entuziasm și scepticism de către Becks, sora sa geamănă, care încearcă să reconecteze relația lor și să recupereze toți acei ani pierduți. Dar secretele mamei, ale tatălui vitreg și ale ambelor fete sunt amenințate să iasă la iveală odată cu sosirea straniului unchi din America.

Citind această carte, ești obligat să lași deoparte toate clișeele pe care le-ai auzit despre tinerii de azi. Sex, droguri, alcool, nopți în cluburi, haine de fițe? Pentru Becks si Hyena sunt doar punctul de pornire al propriilor reflecții și raportări față de viață – o foarte ciudată raportare, de altfel…

Un roman ca o călătorie fascinantă și amețitoare, cu umor sumbru și, în același timp, o atentă celebrare a individualității extreme.

 

  •     Părerea mea

 

       Vreu să menționez de la început că aceste păreri sunt personale. Am scris ceea ce gândesc pentru că nu vreau să mă dau bine pe lângă cineva! Sper, Cristina, să nu te superi!

    Pe Cristina Boncea o știam de pe Youtube. Cristina face booktubeing de ceva vreme  ajungând de curând la 2000 de abonați (Felicitări!). De la finalul anului trecut a pășit în rândul scriitorilor români debutând cu „Octopussy”.  O carte destul de controversată, în primul rând, din cauza subiectului abordat: sexualitatea.

    Auzin că a scris o carte am zis că trebuie să o citesc pentru a vedea ideile și stilul acesteia. Chiar am fost curios cum scrie Cristina deoarece știam faptul că a citit (și citește) foarte multe cărți. Voiam să văd  dacă stilul ei este/a fost influențat de multiplele stiluri întâlnite de aceasta.

C. Boncea are un stil ce poate fi îmbunătățit, destul de mult, dar este iertabil pentru că este primul ei roman și nu are studii superioare în domeniu (fiind, în prezent, elevă în clasa a XII-a) și „nici vârsta nu o ajută”, cum ar spune uni. Am auzit că lucrurile se îmbunătățesc în volumul doi „Becks merge la școală”, roman apărut în această lună tot la editura Herg Benet.  Să sperăm că așa va fi. Tot ce contează este să evoluăm continuu, iar Cristina pare s-o facă. 

    Pentru că vreau să fiu, ca de fiecare dată, sincer trebuie să spun că unele părți mi-au plăcut și unele nu. Aș putea să vorbesc despre acțiune în detaliu dar atunci vă voi răpi din plăcerea lecturii.

    Sex cu animale (câinele familiei, Ham), replici tăioase și amuzante pe alocuri, limbaj licențios (care este foarte des întâlnit, chiar și în public. Îl știm dar ne este rușine să-l citim, de ce? ), sex cu un membru al familiei (Nu vreau să dau SPOILER) și un unchi american care…

 

SPOILER  

 

SPOILER  

 

SPOILER  

 

SPOILER  

 

 

   …studiază familia descoperind, după părerea lui, o nouă boală psihică OCTOPUSSY. Descoperire ce, își imaginează el, că îi va aduce faimă în domeniu la nivel internațional, dar… lucrurile nu vor sta așa cum își propusese acesta. (CITIND CARTEA AFLAȚI CONCRET CE ȘI CUM )  Așa 

  • Rating  GOODREADS:  3/5

 

  •     Cocluzia

 

      Stilul, ideile și complexitatea sunt în dezvoltare; aceste lucruri vor evolua în volumul cu numărul doi, sper!

 

 Mare CURAJ!  LIKE!

Mult succes pe mai departe, cred că vom fi plăcut surprinși pe viitor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s